NL affiche 15 juni versie 010617Het voorkomen dat energie-infrastructuur in Europa uitvalt – ongeacht of dit door de mens gebeurt dan wel van natuurlijke aard is – is een grote uitdaging. Aangezien de energie-infrastructuren in heel Europa één netwerk vormt, zijn de EU-lidstaten in hoge mate afhankelijk van elkaar, wat hun energiebevoorradingssysteem enorm kwetsbaar maakt. Deze kwetsbaarheid is des te groter door het belang en de aanwending van informatie- en communicatietechnologie (ICT) op het gebied van energie-infrastructuur, zelf een kritieke infrastructuur, waardoor staten en bedrijven rekening moeten houden met cyberdreigingen die een gevaar voor kritieke energie-infrastructuren vormen.

Staten moeten energie-infrastructuren beschermen tegen aanvallen van terroristen of hackers die de normale energielevering en -distributie willen verstoren. Het is van groot belang dat bedrijven blijven instaan voor de werking van hun energie-infrastructuur aangezien schade niet alleen gevaarlijk is voor het personeel, maar eveneens tot inkomensverlies en hoge reparatie- en renovatiekosten kan leiden, en zeker geen goed doen aan de reputatie van het bedrijf.

We hebben het genoegen de heer Riccardo Dugulin, senior analist bij Drum Cussac Group, te mogen verwelkomen. Tijdens de conferentie zal hij toelichten hoezeer de uitwisseling van informatie, de samenwerking tussen staten, publiek-private samenwerkingsverbanden, een nieuwe bedrijfscultuur en een nieuwe mentaliteit op het gebied van nationale veiligheid belangrijke troeven zijn voor de bescherming van kritieke energie-infrastructuur. De kern van zijn betoog zijn de nieuwste uitdagingen voor de wereldwijde veiligheid die dit onderwerp inhoudt.

De conferentie zal plaatsvinden op donderdag 15 juni 2017 om 17.00 uur in het conferentiecentrum van de Campus Renaissance (ingang: Hobbemastraat 8, 1000 Brussel). De lezing wordt in het Engels gehouden. Simultaanvertaling in het Nederlands of Frans zal niet beschikbaar zijn. Parkeren is mogelijk op de esplanade van het Jubelpark, tegenover het Koninklijk Legermuseum.

 

 Wij hopen u talrijk te mogen begroeten en verzoeken u uw aanwezigheid hieronder te bevestigen.

 Inschrijving niet later dan dinsdag 13 juni 2017 is vereist om toegang te krijgen tot het kwartier.

Kledij: Tenue 2C of stadskledij

Programma:
16.30 u.                         : Onthaal
17.00 u.                         : Conferentie en vragenperiode
18.30 u.-19.30 u.            : Receptie

  

invitation en